ارز دیجیتال ریپل (XRP) و مزایای استفاده از آن

ارز دیجیتال ریپل با نماد XRP یک نوع ارز دیجیتال است. ارز دیجیتال ریپل (Ripple) در ابتدا با نام اوپن کوین (OpenCoin) شناخته میشد. در واقع ریپل یک شرکت خصوصی است که در سال 2012 تاسیس شد. این شرکت به دنبال ایجاد یک شبکه پرداخت به نام ریپل نت (RippleNet) روی پایگاه داده دفتر کل توزیع شده متن باز خود یعنی XRP Ledger است. هدف اصلی ریپل، اتصال بانکها و ارائه دهندگان خدمات پرداخت و معاملات داراییهای دیجیتال است. به این ترتیب امکان انجام پرداختهای جهانی با استفاده از ارز ریپل سریعتر و به صرفهتر شده است. در ادامه این مطلب از سایت صرافی آرتا تتر بیشتر با ارز ریپل و و آینده آن آشنا خواهید شد.
هدف ارز دیجیتال ریپل (Ripple)
هدف ارز دیجیتال ریپل این است که یک شبکه پرداخت ارتباطی امن و یر متمرکز برای موسسات مالی در جهان فراهم کند. در واقع این هدف با ارز بیت کوین کاملا در تناقض است. چراکه در صورتی که بیت کوین با هدف تراکنشهای همتا به همتا و حذف واسطهها و بانکها ایجاد شده است. ریپل بر این عقیده است که بانکها بد نیستند و تنها نحوه انجام کار آنها مشکلاتی را در پرداخت و انتقال ارزها ایجاد کرده است. در حقیقت ریپل قصد دارد با ارائه محصولات بانکی غیر متمرکز، مشکلات تبادلات بین المللی ارز در جهان را برای همیشه حل کند.
هرساله بیشتر از 155 تریلیون دلار پول به صورت بین المللی در سراسر جهان جابجا میشوند. مشکلات انتقال ارزها از طریق بانکها و موسسات مالی سالهاست که حل نشده است. باتوجه به رشد و گسترش فناوری انتقال وجههای کلان بین 3 تا 7 روز زمان میبرد. تمامی این موارد نیاز به کارمزد بالا و کاغذ بازیهای زیادی دارد. ارز دیجیتال رپیل خواستار حل این مشکلات است و رقیب جدی ارز سوئیفت و استلار است. مهمترین ویژگی مثبت ریپل نسبت به سوئیفت سرعت انجام تراکنشهای آن است.
خالق شبکه ارز ریپل (XRP) چه کسی است؟
ارز دیجیتال ریپل در سال 2004 به عنوان نمونه اولیه ایجاد شد. جریان واقعی این ارز از سال 2012 زمانی که جد مک کالب (خالق شبکه eDonke ) تعدادی از سرمایه گذاران کلاس جهانی را دعوت کرد. سپس تمامی این افراد به پروژه ریپل پیوستند و بعد از مدت کوتاهی ارز ریپل ایجاد شد.
الگوریتم اجماع پروتکل (RPCA) ارز دیجیتال ریپل چیست؟
بر عکس بیت کوین و اتریوم، ارز دیجیتال ریپل دارای بلاک چین نیست و این ارز بدون بلاک چین کار میکند. اگر بخواهید بدانید که چگونه معاملات ریپل تایید میشوند باید بدانید که ریپل فناوری مخصوص به خود را دارد که به الگوریتم اجماع پروتکل (Ripple (RPCA)) معروف است. منظور از کلمه اجماع به این معنی است که اگر هر نود با همتایان خود توافق داشته باشد مشکلی به وجود نمیآید. برای درک بیشتر این موضوع به مثال زیر دقت کنید:
در زمانهای قدیم یک شهر 100 پیرمرد خردمند داشت. این شهر برای تصمیم گیری نیاز به تایید همه خردمندان داشت. به این ترتیب زمانی که همه 100نفر موافق بودند میتوانستند جنگ را شروع کنند یا خاتمه دهند و یا جنگ را افزایش دهند. اما حتی اگر یکی از آنها مخالف بود هیچ اتفاقی انجام نمیشد.
کاربرد ارز دیجیتال ریپل
در زیر به کاربردها و موارد استفاده از این نوع ارز دیجیتال اشاره کردهایم:
- صرافی با کارمزد پایین: ارزهای زیادی وجود دارند که نمیتوانند به صورت مستقیم به یکدیگر تبدیل شوند. بنابراین بانکها باید از دلار آمریکا به عنوان واسطه استفاده کنند. بنابراین یک پورسانت مضاعف ایجاد میشود. برای مثال تبدیل ارز الف به دلار آمریکا و دلار آمریکا به ارز ب قطعا پروسهای طولانی خواهد داشت. برای جلوگیری از این پروسه طولانی، یکی از کاربردهای بسیار عالی این ارز این است که وارد عمل میشود و با در دست داشتن ارز ریپل دیگر نیازی به تبدیل ارز نیست.
- معاملات سریع بین المللی: میانگین زمان معامله حدود 4 ثانیه است. اما با وجود ارز ریپل این معاملات سریعتر انجام میشوند.
- اکوسیستم پرداختی: با استفاده از ارز ریپل کاربر میتواند برای یک معامله ارزان و سریع اقدام کند.
کدام بانکها از ارز Ripple را پشتیبانی میکنند؟
در ادامه به بانکهایی اشاره کردهایم که ارز دیجیتال ریپل را پشتیبانی میکنند:
- Santander
- Axis Bank
- Yes bank
- Westpac
- Union Credit
- NBAD
- UBS
صرافیهای مورد معامله برای ارز دیجیتال XRP
ارز دیجیتال ریپل در صرافیهای مختلفی معامله میشود. این امر به دلیل محبوبیت بالای این ارز است. به دلیل اینکه این ارز محبوبیت بالایی دارد بسیاری از صرافیها در تلاش هستند تا این ارز را به صرافی خود اضافه کنند. صرافی بایننس یکی از بهترین صرافیهای آنلاین است که این ارز را معامله میکند. همچنین صرافیهای زیر این ارز را پشتیبانی میکنند:
- OKEx
- Bybit
- Coinex
رقیبهای ارز ریپیل چه کسانی هستند؟
اصلیترین رقیب ارز ریپل، اتریوم است. اما ارز ریپل برنامههای متنوعی برای رقابت دارد. با این وجود حوزه سیستمهای مالی و پرداخت با ارز اترویم خلاصه نمیشوند و بسیاری از توکنها هستند که از رقیبان این ارز دیجیتال هستند. رقیبهای دیگر این ارز عبارتند از: کاردانو، پولکادات .
مزایای ارز دیجیتال ریپل
ریپل یک سازمان رسمی است که بسیاری از بانکها به آن اعتماد دارند. درواقع ریپل مثل ارزهای دیجیتال ناشناخته نیست که بلاک چین خود را داشته باشد. هرچه بانکها از ارز دیجیتال XRP بیشتر استفاده کنند ارزش RIPPLE بیشتر خواهد شد. به طور کلی اگر همه بانکها تصمیم بگیرند که از ارز دیجیتال رپیل به عنوان ارز واحد بانکی استفاده کنند ، تمامی سرمایه گذاران اولیه ریپل سود زیادی خواهند کرد.
در ابتدا ریپل یک سیستم پرداخت روزمره بود. به همین دلیل ارز رپیل برای انجام تراکنشها بسیار ایمنتر از بیت کوین بود. به همین ترتیب در ارز ریپل، معاملات بسیار سریعتر و ارزانتر انجام میشد. ریپل از همان ابتدای کار به عنوان یک سازمان رسمی شروع به کار کرد. چراکه هدف آن نظم دهی به سیستمهای بانکی سنتی بود. به همین دلیل است که ارز ریپل مانند ارزهای دیگر مورد بررسی قرار نمیگیرد. یکی از بهترین ویژگیهای مثبت و مزیتهای ارز ریپل این است که میتوان آنرا با حداقل ارز یکسان و با هر ارز یا دارایی دیگری مثل طلا مبادله کرد.
معایب ارز دیجیتال Ripple چیست؟
علاوه بر مزایای این ارز، ارز ریپل دارای معایب زیر میباشد:
- از آنجایی که ارز ریپل سیاستی و امنیتی است. بنابراین خرید آن همان سرمایه گذاری در بانک است.
- شرکت ریپل دارای نوع انحصاری است و آزمایشگاههای ریپل 61 درصد از سکهها را در اتیار دارند.
- ارز دیجیتال ریپل یک منبع باز است و احتمال هک شدن آن بسیار بالاست.